Even voorstellen - Claudia Hass

Ik ben Claudia Hass. Moeder van 2 prachtige dochters en 1 sterrenkindje.

Ik ben mama zonder mama. Helaas zijn mijn ouders beide voor de geboorte van mijn kinderen overleden. Vlak voordat ik zou afstuderen als dramatherapeut, heb ik een auto ongeluk gehad met een whiplash tot gevolg. Een periode van ziekte, inclusief het gevoel grip op het leven kwijt te zijn, volgde.

Zoals je kunt lezen, ben ik meermaals in aanraking gekomen met het thema verlies en rouw.

Ik heb al aardig wat innerlijke stoeipartijen/conflicten gehad rondom onderwerpen als hulp vragen, me kwetsbaar opstellen, emoties uiten, doorgaan of toegeven aan mijn gevoel  en andere oude overtuigingen.

Vanuit de grond van mijn hart zeg ik nu:
In kwetsbaarheid zit vaak je grootste kracht.

Mijn eigen ervaringen heb ik weten te combineren met de kennis die ik als dramatherapeut in de opleiding en de jaren erna in de jeugdhulpverlening heb opgedaan. Binnen mijn eigen praktijk ‘Kids & Zo’ zet ik mijn kennis en ervaring al jaren in bij het begeleiden en behandelen van kinderen en ouders rondom het onderwerp rouw en verlies. Verlies in de breedste zin van het woord. Denk aan verlies door overlijden, ziekte maar ook verlies van positief zelfbeeld of verlies door scheiding. Specifiek over het onderwerp scheiding heb ik het kinderboek ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’ geschreven. 

Met een rugzak vol werk- en levenservaring zet ik me in voor meer Tijd voor Tranen. Ik ben er van overtuigd dat er meer tijd voor tranen (van verdriet én geluk) mag zijn.  In de waan van alledag, door regelgeving of gewoonweg door gebrek aan kennis of bewustzijn, geven we vaak onvoldoende ruimte aan emoties. Kinderen leren van ons. Kijken naar hoe wij het doen; ouders, leerkrachten of (zorg)professionals. Laten we het goede voorbeeld geven. Ons in ieder geval bewust zijn van hoe wij met emoties, rouw en verlies omgaan.

Even voorstellen, Claudia Hass

“Leer niet alleen in de schoolbanken, maar van alles wat het leven je brengt”

Tijd voor Tranen draagt bij aan het vergroten van kennis en bewustwording rondom de impact van rouw en verlies bij kinderen. We geven professionals en ouders tools in handen zodat ze kinderen vanuit hun hart op een speelse manier kunnen begeleiden in periode van rouw, verlies en scheiding.

We doen dit o.a. door scholing, maatwerkprojecten op scholen, informatieavonden met professionals en het verzorgen van lezingen en/of gastcolleges.

De programma’s die ik speciaal voor Tijd voor Tranen ontwikkelde staan voor:
 Verbinding via spel met een traan en een lach.

Tijd voor Tranen nodigt uit om:
Een verlieservaring waarin ouder en kind terecht komen om te buigen naar een kans om emotioneel dichter bij elkaar te komen, de band tussen ouder en kind te versterken, het kind te laten groeien in zijn persoonlijke ontwikkeling. Samen te leren van deze gebeurtenis.