Kinderboek Sloompje Slak, het gebroken huis

Sloompje Slak, het gebroken huis methode
Sloompje Slak, het gebroken huis. Zoveel meer dan een boek over scheiding. Een visie op kinderen en scheiding, kinderen en emoties, veranderingen en verlies.
Want dat is scheiding, een verlieservaring in het leven van het kind. Verlies in de breedste zin van het woord.

Als je huis in tweeën breekt, staat je wereld op zijn kop. Een avontuur vol emoties, veranderingen, vragen en onzekerheden begint. Om het kind goed door dit avontuur te leiden is het belangrijk dat ouders het proces SAMEN aan gaan. Dat ze hun kind een stem geven in dit proces. Luisteren naar wat het kind wel of niet wil. Dit meenemen in hun afwegingen. Dat het kind het gevoel heeft dat hij/zij gehoord wordt. Samen betekent ook: SAMEN verdrietig, onzeker en bang zijn, samen herinneringen ophalen, samen huilen om wat niet meer zal zijn. Samen stilstaan bij de scheiding, veranderingen en emoties.
De boeken, materialen en programma’s van Sloompje Slak, het gebroken huis helpen ouder en kind om het proces samen aan te gaan.

Leer ouders door de ogen van hun kind te kijken naar de scheiding

Binnen de Sloompje Slak methode gaan we uit van de kracht en mogelijkheden van ouders en kind.
Inzicht en kennisoverdracht zijn twee belangrijke pijlers waarmee we een basis leggen voor ouders en kind van waaruit een begin of volgende stap gemaakt kan worden met het verwerkingsproces.

We doen dit door:

Sloompje Slak, het gebroken huis staat voor:

Ieder kind, iedere ouder en ieder verwerkingsproces is uniek. De Sloompje Slak, het gebroken huis methode geeft ouders de ruimte om te kiezen wat bij hen past. Wat aansluit bij de behoefte van hun kind. Het is heel persoonlijk of en hoeveel begeleiding van een professional gewenst is. Of de ouder ervoor kiest zelf aan de slag te gaan met het boek en werkboek, een workshop voor ouders volgt of de voorkeur geeft aan een traject bij een Sloompje Slak Coach of dat de Sloompje Slak Therapeut aan zet is, de grondslag voor alle werkvormen is hetzelfde.

“‘Sloompje Slak, voor ouders en professionals die kinderen op een speelse, sensitieve manier willen ondersteunen bij scheiding.’

Vermeldingen door andere organisaties
Villa Pinedo
Uit Elkaar
Nieuwe Stap

Claudia Hass | Schoolstraat 5a | 6019 AT Wessem

Tel. 06-44009641 | info@tijdvoortranen.nl