Balk

Voor onderwijs

Als leerkracht heb je een belangrijke rol in het leven van een kind.
Je bent er bij mooie, bijzondere momenten maar ook bij droevige en moeilijke momenten. Scheiding, rouw en verlies zijn thema’s waar je als leerkracht (regelmatig) mee te maken krijgt. Bij rouw en verlies kun je denken aan verlies door overlijden en ziekte, maar ook scheiding is een verlieservaring met een proces van rouw tot gevolg. Rouw en verlies kent vele vormen en is heel persoonlijk. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.

Tijd voor Tranen biedt diverse (scholings)mogelijkheden voor leerkrachten en IB-ers die kinderen een steuntje in de rug willen geven in periode van rouw, verlies en scheiding.

Ik ben werkzaam in het onderwijs

Scheiding

Sloompje Slak ontdekt op een dag dat haar huis in tweeën is gebroken. Een avontuur vol emoties en veranderingen begint. Het bijbehorende werkboek inclusief voorbeeldvragen maakt het geheel tot een concrete tool voor ouder, kind en professional bij scheiding. Lees hier meer over Kinderboek bij scheiding.

U leert hoe u het boek Sloompje Slak, het gebroken huis kunt inzetten als aanvulling op uw eigen vakgebied. U krijgt o.a. achtergrondinformatie over kind en scheiding en de thema’s uit het boek. De workshop bestaat uit een combinatie van theorie, praktijk en interactie. Lees hier meer over de Workshop Kind en Scheiding voor leerkrachten.

Voor scholen die betrokken zijn bij kinderen van gescheiden ouders is het mogelijk in samenwerking met Tijd voor Tranen een informatieavond te organiseren. Lees hier meer over de informatieavond Kind en Scheiding.

Rouw

Maatwerk project voor het basisonderwijs. Rouw en verlies kent vele vormen. Als leerkracht aandacht, tijd en ruimte geven voor emoties. Hoe doe je dat? Lees hier meer over Tijd voor Tranen op school.

Claudia Hass | Dorpstraat 11 | 6085 BE Horn

Tel. 06-44009641 | info@tijdvoortranen.nl