Balk

Voor professionals

Rouw en/of verlies zijn thema’s waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt.

Vooral als dat vroeg in het leven van een kind gebeurt, is het fijn als ouder en kind er niet alleen voor staat. De steun van een professional kan dan waardevol zijn.

Bij rouw en verlies kun je denken aan verlies door overlijden en ziekte, maar ook scheiding is een verlieservaring met een proces van rouw tot gevolg. Rouw en verlies kent vele vormen en is heel persoonlijk. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.

Tijd voor Tranen biedt diverse (scholings)mogelijkheden voor therapeuten, psychologen, (kinder)coaches en/of jeugdzorgwerkers die kinderen een steuntje in de rug willen geven in periode van rouw, verlies en scheiding.

“Vanuit je hart, kinderen op speelse wijze begeleiden bij rouw, verlies en scheiding”

Scheiding

Sloompje Slak ontdekt op een dag dat haar huis in tweeën is gebroken. Een avontuur vol emoties en veranderingen begint. Het bijbehorende werkboek inclusief voorbeeldvragen maakt het geheel tot een concrete tool voor ouder, kind en professional bij scheiding. Lees hier meer over Kinderboek bij scheiding.

Je leert werken met kinderen (3-9 jaar) bij scheiding volgens het preventieve programma van de Sloompje Slak, het gebroken huis methode. De training bestaat uit een mix van theorie, praktijk en casuïstiek. Voor iedereen die op een speelse manier aan de slag wil met kinderen en ouders rondom scheiding. Lees hier meer over de Training Sloompje Slak Coach.

Je leert hoe je de Sloompje Slak, het gebroken huis methode kunt inzetten binnen therapie met kinderen (3-9 jaar) bij scheiding. De training bestaat uit een mix van theorie, praktijk en casuïstiek.  Voor therapeuten en psychologen die op een speelse manier invulling willen geven aan therapie rondom scheiding. Lees hier meer over de Training Sloompje Slak Therapeut.

Voor professionals die betrokken zijn bij (kinderen van) gescheiden ouders is het mogelijk in samenwerking met Tijd voor Tranen een informatieavond te organiseren. Lees hier meer over de Informatieavond Kind en Scheiding.

Claudia Hass vertelt op interactieve, gepassioneerde wijze over kind & scheiding. Een blik op scheiding vanuit kindperspectief. Lees hier meer over Claudia Hass als spreker over kind en scheiding.

Rouw

Maatwerk project voor het basisonderwijs. Rouw en verlies kent vele vormen. Meer tijd en ruimte voor emoties op scholen. Hoe doen we dat?  Lees hier meer over Tijd voor Tranen op school.

Claudia Hass | Dorpstraat 11 | 6085 BE Horn

Tel. 06-44009641 | info@tijdvoortranen.nl