Balk

Workshop Kind en Scheiding voor leerkrachten

 

Scheiding is een verlieservaring. Scheiding en rouw zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Om ouders en kinderen goed te kunnen ondersteunen in deze fase van hun leven is kennis van scheidingsproblematiek essentieel. Tijdens de workshop gaan we in op de specifieke kenmerken van een proces van rouw bij scheiding, vanuit kindperspectief. We doen dit aan de hand van het boek: Sloompje Slak, het gebroken huis. Het avontuur van Sloompje heeft overeenkomsten met het ‘avontuur’ van een kind bij scheiding. We bespreken de metaforen en thema’s uit het boek en maken de vertaalslag naar de situatie van het kind.

Het feit dat het verhaal over een slak met een gebroken huis gaat, zorgt voor emotionele afstand tot het avontuur. Het biedt de mogelijkheid om het onderwerp scheiding op indirecte wijze in te brengen en zelf te bepalen wanneer de vertaalslag van het avontuur van de slak naar het leven van het kind gemaakt wordt.

Je leert hoe je het boek en werkboek kunt gebruiken om op een speelse en sensitieve manier in gesprek te gaan met kind (en ouder) over de scheiding. Met het boek en werkboek heb je een concrete tool in handen met krachtige metaforen en illustraties, opdrachten en oefeningen, voorbeeldvragen en emotiekaarten. De Sloompje Slak emotiekaarten zijn een praktisch visueel hulpmiddel bij het herkennen en benoemen van emoties. Waar woorden tekort schieten, kunnen beelden veelzeggend zijn.

Workshop voor onderwijs Kind en Scheiding

Wat kun je na deze workshop:

Voor wie?
Voor leerkrachten en IB-ers uit het basisonderwijs die hun leerlingen op een speelse, sensitieve manier willen ondersteunen bij het proces van scheiding. Ben je mediator of anderszins als professional betrokken bij (kinderen van) gescheiden ouders? Informeer naar de mogelijkheden.

Duur:
4 uur

Kosten:
€150

De prijs is inclusief koffie, thee, kinderboek en werkboek Sloompje Slak, het gebroken huis.

Informeer naar de incompany mogelijkheden en actuele data.

Claudia Hass | Dorpstraat 11 | 6085 BE Horn

Tel. 06-44009641 | info@tijdvoortranen.nl